Autoverzekering elektrische auto vaak duurder door accu's

Elektrische auto's zijn goed voor het milieu. En als u zelf elektriciteit opwekt, dalen ook de kosten die u moet maken voor brandstof. Maar de premie van de autoverzekering voor uw elektrische bolide kan juist tegenvallen.

Elektrische auto wordt opgeladen
Nieuws
Datum: 05-04-2023

Dat komt door de accu's van de auto. Die zijn erg duur. Daardoor is de aanschafprijs van een elektrische auto hoger dan die van een vergelijkbare benzineauto. En dat heeft vaak ook gevolgen voor de verzekeringspremie.

Reparatiekosten

De belangrijkste oorzaak is dat er nu nog weinig bekend is over het repareren van accupakketten van elektrische auto's. Veel merken zeggen wel dat dit mogelijk is, maar doen erg geheimzinnig over de kosten ervan. Daardoor weten verzekeraars niet goed waar ze rekening mee moeten houden.

Nieuwe accu's

Sterker nog, als de accu's van een elektrische auto beschadigd raken, worden ze in de meeste gevallen vervangen. Dat komt ook omdat er ook nog onvoldoende bekend is over de veiligheid van gerepareerde accu's. Verzekeraars kiezen daarom vaak voor het dure alternatief en laten de beschadigde batterijen vervangen door nieuwe.

Verschillen

Maar de ene autoverzekeraar is de andere niet. Daardoor kunnen er grote verschillen zijn in premie. Neemt u binnenkort de stap om een elektrische auto te kopen? Vraag ons dan om de premies van verschillende aanbieders voor u te vergelijken. Wij helpen u graag de beste verzekering met de scherpste premie voor uw nieuwe elektrische auto te vinden.

Meer informatie

Heeft u al een elektrische auto en wilt u weten of uw huidige verzekering wel de optimale is? Ook dat zoeken we graag voor u uit. Neem gerust contact met ons op om te horen hoe we u kunnen helpen.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag