Blijf tasjesdieven en zakkenrollers een stap voor

Niets kan uw dagje uit of uw vakantie meer bederven dan slachtoffer te worden van dieven. Blijf tasjesdieven en zakkenrollers daarom altijd een stap voor. Door een paar eenvoudige voorzorgsmaatregelen te nemen, kunt u veel ellende voorkomen. 

Zakkenrollers

Vaak werken tasjesdieven en zakkenrollers in groepjes van twee of meer. Een veelgebruikte truc is zorgen voor afleiding. Denk aan de weg vragen, expres struikelen, tegen u aanbotsen of eten of drinken op u morsen. Ondertussen rolt een ander uw zakken of snijdt de schouderband van uw tas door. 

Dicht op uw lichaam

Draag uw kostbaarheden daarom bij voorkeur zo dicht mogelijk op uw lichaam. Denk aan een binnenzak met een rits en draag uw tas aan de voorkant van uw lijf met de klep of sluiting naar u toe. Neem ook niet meer contant geld mee dan u nodig heeft.  

Reisverzekering 

Sommige reisverzekeraars bieden dekking als uw zakken zijn gerold. Maar als u slechts één dag uit bent, kun u geen aanspraak doen op uw reisverzekering. Alleen als u kunt aantonen dat u bijvoorbeeld een nacht in een hotel heeft doorgebracht of als u een reservering voor tenminste één nacht kunt laten zien, kunt u aanspraak maken op een eventuele vergoeding. 

Buitenhuisdekking en kostbaarhedenverzekering 

Ook de buitenhuisdekking van uw inboedelverzekering biedt tijdens een dagje op stap meestal geen uitkomst omdat veel verzekeraars schade als gevolg van zakkenrollen uitsluiten. Datzelfde geldt voor een eventuele kostbaarhedenverzekering. Zelf alert blijven is dus de beste tip die we u kunnen geven! 

Wat moet u doen? 

Mocht u toch slachtoffer worden van diefstal, doe dan altijd aangifte. Neem daarnaast zo snel mogelijk contact op met ons. Wij melden uw schade dan bij de verzekeraar en onderzoeken voor u of u recht heeft op schadevergoeding. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.